Beza

2014-06-04

Beza
Tym razem zupełnie improwizowany przepis – to nie jest kolacja i jest na zimno, ale warto spróbować.
Z pieczenia bułeczek pozostało nam kilka białek. Można je ubić, dodać cukier i upiec bezę. Bezę suszymy nawet 3 godziny więc lepiej zrobić to poprzedniego dnia.
Następnie robimy krem – ze względu na małą ilość czasu skorzystaliśmy z gotowego rozwiązania w proszku, dodając jedynie pół kostki utartego masła.
W formie układamy biszkopty, skrapiamy je kawą zmieszaną z amaretto. Wykładamy krem i układamy truskawki. Kolejna, cienka warstwa kremu i przykrywamy upieczoną bezą. Deser wygląda i smakuje rewelacyjnie. Polecamy.

Beza
Beza
Beza
Beza

Tags:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz