Kuskus ze szpinakiem, papryką i granatem

2015-03-17

Kuskus ze szpinakiem, papryką i granatem
Zainspirowani przepisem zamieszczonym na profilu @biegacznadiecie przygotowaliśmy własną wersje sałatki. Można ją podawać na zimno, ale smakuje również doskonale na ciepło, po podgrzaniu.
Potrzebujemy ok. szklanki kuskus (czyli potrawy łączącej cechy kaszy i makaronu), jeden granat, torebka szpinaku (ok. 2 szklanek), 5 listków bazylii, jedna papryka, cebula, czosnek, sól, pieprz.

Gotujemy kuskus zgodnie z przepisem na opakowaniu, czyli zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na 5 minut.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojony czosnek, cebulę, a następnie dodajemy paprykę. Po minucie dodajemy szpinak i doprawiamy.
Po 5 minutach mieszamy składniki z przygotowanym kuskusem, dodajemy pestki granatu i pokrojone liście bazylii.

Podajemy jako danie główne, z dodatkiem grzanki albo jako dodatek do pieczonego łososia.

Kuskus ze szpinakiem, papryką i granatem
Kuskus ze szpinakiem, papryką i granatem
Kuskus ze szpinakiem, papryką i granatem
Kuskus ze szpinakiem, papryką i granatem
Kuskus ze szpinakiem, papryką i granatem
Kuskus ze szpinakiem, papryką i granatem
Kuskus ze szpinakiem, papryką i granatem
Kuskus ze szpinakiem, papryką i granatem

Recipe Type: Tags: Ingredients: , , ,
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Related Recipes:
  • La Tierra

  • Sałatka owocowa

  • Sałatka z pieczarek i surimi

  • Pieczony łosoś z sosem musztardowym

  • Spring Rolls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *