Pulpeciki jaglane

2016-03-23

Pulpeciki jaglane

Składniki:
szkl. kaszy jaglanej
słoik pomidorów suszonych
szkl. zmielonych ziaren słonecznika
sos sojowy
sól, pieprz
ostra papryka

Wykonanie:
Kaszę jaglaną wypłukać, zalać dwiema szklankami wrzątku i gotować do momentu wchłonięcia przez kaszę wody.
Pomidory drobno posiekać.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Jeżeli masa jest gorąca pozostawić do ostygnięcia.
Uformować kulki (najwygodniej jest zwilżyć dłonie wodą) i ułożyć na papierze do pieczenia. Piec w 200 st (z funkcją termoobiegu) przez ok. 20-30 min, do czasu kiedy pulpety miały chrupką warstwę.

Podajemy z kremem/sosem z pomidorów i papryki.

Smacznego

Pulpeciki jaglane
Pulpeciki jaglane

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *