Racuchy z rabarbarem oraz wersja specjalna z rabarbarem truskawkami

2014-05-20

Racuchy z rabarbarem oraz wersja specjalna z rabarbarem truskawkami

Obieramy rabarbar. Kroimy na cienkie plasterki i zasypujemy cukrem.
Składniki ciasta: 2 szklanki mąki, szklanka mleka, 2 jajka, 30g drożdży, łyżeczka cukru, łyżeczka cukru waniliowego, szczypta soli.
Drożdże mieszamy z odrobiną ciepłego mleka i cukrem. W misce mieszamy pozostałe składniki. Dodajemy drożdże i czekamy kilka minut aż ciasto zacznie rosnąć.
Dodajemy rabarbar i pokrojone truskawki. Smażymy po ok 1 min z każdej strony.
Podajemy z musem truskawkowym.

Racuchy z rabarbarem oraz wersja specjalna z rabarbarem truskawkami
Racuchy z rabarbarem oraz wersja specjalna z rabarbarem truskawkami
Racuchy z rabarbarem oraz wersja specjalna z rabarbarem truskawkami
Racuchy z rabarbarem oraz wersja specjalna z rabarbarem truskawkami
Racuchy z rabarbarem oraz wersja specjalna z rabarbarem truskawkami

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *