Tagiatelle z grzybami

2015-10-05

Tagiatelle z grzybami
Ciepła jesień to najlepsze warunki dla grzybów. W związku z tym w lasach jest ich wyjątkowo dużo i koniecznie trzeba wykorzystać moment, kiedy są świeże i dostępne.
Z zebranych w weekend borowików i kozaków przygotowujemy bardzo szybki sos i podajemy z doskonałym włoskim makaraonem.
Potrzebujemy pierś z kurczaka, kilka grzybów, słodką śmietankę, pół cebuli, ząbek czosnku, pokrojoną natkę pietruszki. Do dekoracji wykorzystamy pomidorki koktajlowe.
Grzyby płuczemy, kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy posiekaną cebulkę, a kiedy się zeszkli dodajemy kurczaka. Obsmażamy dokładnie i dodajemy 2 łyżki wody lub bulionu oraz pokrojone grzyby.
Po ok. 5 minutach dodajemy słodką śmietankę i posiekaną pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron gotujemy ok 8 minut.
Wykładamy na talerz, posypujemy natką pietruszki, obok kładziemy pomidorki koktajlowe.
Doskonale smakuje ze świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego.

Tagiatelle z grzybami
Tagiatelle z grzybami
Tagiatelle z grzybami
Tagiatelle z grzybami
Tagiatelle z grzybami
Tagiatelle z grzybami
Tagiatelle z grzybami
Tagiatelle z grzybami

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz