Ekspresowa Pinsa na gotowym spodzie
Pinsa jest daniem, które proponowaliśmy kilkukrotnie. Zwykle przygotowywaliśmy ją włącznie z ciastem lub wykorzystując surowe lub mrożone ciasto.
Tym razem odkryliśmy doskonałe gotowe (podpieczone) ciasto w najpopularniejszym polskim markecie. Wg opinii wielu osób ta Pinsa jest lepsza niż niejedna we Włoszech.
Zainspirowani przepisem z profilu https://www.instagram.com/piotrbrusklepacki postanowiliśmy zmodyfikować i wykonać danie samodzielnie.
Składniki:
- Pinsa podpieczona z marketu (jest w lodówce, to inna niż gotowa obok pieczywa)
- mozarella
- oscypek
- pomidory i pomidorki koktajlowe
- bazylia lub kolendra
- szynka dojrzewająca
Na początek układamy na pinsie mozarellę, pomidorki i oscypek albo posypujemy parmezanem.
Pieczemy 6-7 minut
Dodajemy szynkę i zioła.
Smakuje rewelacyjnie