Panierowane krążki cukini

2014-11-04

Panierowane krążki cukini

Błyskawiczna przekąska. Cukinie myjemy, kroimy w plastry. Posypujemy solą i pieprzem. Panierujemy – moczymy w rozmąconym jajku i obtaczamy w bułce tartej zmieszanej z mąką. Nie zapominamy o przyprawieniu jajka solą i pieprzem.
Możemy również poeksperymentować i zamiast jajka użyć słodkiej śmietanki zmieszanej z wodą.

Smażymy na średnio rozgrzanej patelni, po ok 4 minuty z każdej strony. Odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podajemy gorące.

Panierowane krążki cukini
Panierowane krążki cukini
Panierowane krążki cukini
Panierowane krążki cukini

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz