Ekspresowa szarlotka

2014-08-12

Ekspresowa szarlotka
Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie dołączyliście do akcji jedzenia jabłek, ten przepis jest dla was. Czas przygotowania – 15 minut. Czas pieczenia – 30 minut.
Gotowe ciasto kruche wykładamy do formy. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni, aby podpiec. Jednocześnie gotujemy budyń iraz obieramy i kroimy na małe kawałki jabłka. Mieszamy z cynamonem i cukrem wanilinowym. Wyłączamy i odstawiamy do ostygnięcia budyń.
Wyjmujemy podopieczne ciasto, wykładamy jabłka, zalewamy budyniem i wstawiamy na kolejne 30 minut.
Podajemy z musem malinowym (lub zastępczo z dżemem jagodowym). Dekorujemy płatkami migdałów i listkami mięty (najlepiej z balkonu).

Ekspresowa szarlotka
Ekspresowa szarlotka

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz