Pappardelle i krewetki smażone z porem

2014-10-29

Pappardelle i krewetki smażone z porem

Makaron, 400 g krewetek, 1 por, ząbek czosnku, pół cebuli, pasta z kolendry, sok z połówki pomarańczy, ćwierć kostki masła, szczypior do dekoracji.

Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojonego pora i cebulę. Po chwili wrzucamy pół łyżki pasty z kolendry i krewetki. Następnie dodajemy posiekaną papryczkę chili (ćwiartka wystarczy, w zależności od pożądanej ostrości dania).
Po 3-4 minutach dolewamy sok pomarańczowy i gotujemy jeszcze 1-2 minuty.

Podajemy ze świeżo ugotowanym makaronem, dekorujemy szczypiorkiem. Ciekawy smak uzyskamy polewając makaron na talerzu łyżeczką oliwy, na przykład aromatyzowanej truflami.

Pappardelle i krewetki smażone z porem
Pappardelle i krewetki smażone z porem
Pappardelle i krewetki smażone z porem
Pappardelle i krewetki smażone z porem
Pappardelle i krewetki smażone z porem
Pappardelle i krewetki smażone z porem
Pappardelle i krewetki smażone z porem

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *