Risotto z grzybami

2014-08-25

Risotto z grzybami
Warto zawsze mieć w domu opakowanie ryży arborio do risotto. To danie powstało w środku nocy – można oczywiście zamówić pizzę, ale czy nie lepiej poświęcić 20 minut i zjeść coś dobrego i ciepłego?
Składniki: ryż arborio, suszone grzyby, szklanka bulionu, kieliszek białego wina, cebula.
Przygotowanie: Grzyby zalewamy gorącą widą i odstawiamy. W rondlu podsmażamy na maśle posiekaną cebulę, dodajemy ryż, czekamy aż stanie się przezroczysty. Wlewamy kieliszek wina i czekamy aż odparuje.
Gotujemy 18 minut, dolewając stopniowo bulion.
Pod koniec dodajemy pokrojone grzyby. Podajemy ze szczypiorkiem.
Zamiast grzybów można dodać łososia, krewetki lub inne dodatki.

Risotto z grzybami
Risotto z grzybami
Risotto z grzybami
Risotto z grzybami
Risotto z grzybami

Recipe Type:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Related Recipes:
  • Papryka faszerowana

  • Pad Thai

  • Stir-fried hot basil with chicken

  • Risotto z grzybami i łososiem

  • Vege

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *