Roladki z szynką, cukinią i serem

2014-11-16

Roladki z szynką, cukinią i serem
Nasza błyskawiczna i sprawdzona przekąska imprezowa może być bardzo dobrym daniem na kolację.
Wystarczy wzbogacić nadzienie, podać z dipem i danie gotowe.
Przygotowanie: rozwijamy gotowe ciasto francuskie, posypujemy oregano. Układamy szykę, cienkie plasterki cukinii i posypujemy startym serem. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasno zwijamy w rulon. Kroimy na krążki o szerokości 1 cm. Obtaczamy w rozmieszanym jajku i sezamie. Układamy na papierze do pieczenia, a następnie pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dip: kilka łyżek gęstego jogurtu, 1 rzodkiewka, jeden mały świeży ogórek, natka pietruszki, sól i pieprz.

Roladki z szynką, cukinią i serem
Roladki z szynką, cukinią i serem
Roladki z szynką, cukinią i serem
Roladki z szynką, cukinią i serem
Roladki z szynką, cukinią i serem
Roladki z szynką, cukinią i serem
Roladki z szynką, cukinią i serem
Roladki z szynką, cukinią i serem

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *