Stek z sezonowanej wołowiny

2014-12-01

Stek z sezonowanej wołowiny
Najprostsze z dań. Wołowina staje się w Polsce coraz bardziej popularna, a cały spadają. W sklepach są dostępne pojedyncze steki, pakowane próżniowo. Jest to już odpowiednio sezonowana (nie świeża, odczekała w chłodni kilka dni) wołowina z ras mięsnych.
Należy pamiętać, że stek wyjmujemy z lodówki godzinę przed przygotowaniem, aby był w trmperaturze pokojowej. Możemy go
lekko zamarynować w oliwie zmieszanej z czosnkiem i sokiem z limonki, albo doprawiamy jedynie solą i pieprzem bezpośrednio przed umieszczeniem na patelni. W zależności od pożądanego stopnia wysmażenia obracamy po 3, 5 lub 7 minutach. Podajemy z sosem – proponujemy sos whisky lub barbeacue.

Stek z sezonowanej wołowiny
Stek z sezonowanej wołowiny
Stek z sezonowanej wołowiny
Stek z sezonowanej wołowiny

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz