Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki

2015-06-17

Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki
Danie, które można przyrządzić w zasadzie z dowolnych składników – musimy tylko zadbać, aby w domu było opakowanie wrapów, w które zawiniemy nasze nadzienie. Na zdjęciach prezentujemy nadzienie z wykorzystaniem upieczonej piersi indyka, własnoręcznie przygotowanych ogórków małosolnych, smażonego kurczaka, szpinaku oraz pasty z grillowanej papryki, która ostatnio stała się naszym ulubionym dodatkiem do wszelkiego rodzaju kanapek.

Dużą zaletą wrapów jest możliwość ich zapakowania i zabrania na piknik lub do pracy.
Ważne, aby przed zawinięciem ciasto podgrzać – nie będzie się łamało. Wrapa możemy posmarować majonezem lub w wersji dietetycznej mielonym twarożkiem (albo serkiem topionym). Zawijamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu oraz załączonymi zdjęciami.
Przed zawinięciem ostatniego fragmentu, końcówkę smarujemy majonezem albo innym sosem, aby wrap się nie rozwinął.

Przed podaniem można podgrzać w opiekaczu do kanapek, na patelni lub w ostateczności w kuchence mikrofalowej.
Udanych eksperymentów.

Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki
Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki
Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki
Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki
Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki
Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki
Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki
Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz