Wrapy z indykiem i pastą z grillowanej papryki
2015-06-17
Danie, które można przyrządzić w zasadzie z dowolnych składników – musimy tylko zadbać, aby w domu było opakowanie wrapów, w które zawiniemy nasze nadzienie. Na zdjęciach prezentujemy nadzienie z wykorzystaniem upieczonej piersi indyka, własnoręcznie przygotowanych ogórków małosolnych, smażonego kurczaka, szpinaku oraz pasty z grillowanej papryki, która ostatnio stała się naszym ulubionym dodatkiem do wszelkiego rodzaju kanapek.
Dużą zaletą wrapów jest możliwość ich zapakowania i zabrania na piknik lub do pracy.
Ważne, aby przed zawinięciem ciasto podgrzać – nie będzie się łamało. Wrapa możemy posmarować majonezem lub w wersji dietetycznej mielonym twarożkiem (albo serkiem topionym). Zawijamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu oraz załączonymi zdjęciami.
Przed zawinięciem ostatniego fragmentu, końcówkę smarujemy majonezem albo innym sosem, aby wrap się nie rozwinął.
Przed podaniem można podgrzać w opiekaczu do kanapek, na patelni lub w ostateczności w kuchence mikrofalowej.
Udanych eksperymentów.