Curry z krewetkami

2016-07-12

Curry z krewetkami

Ta kolacja nie była robiona z myślą o stronie, ale danie wyszło tak dobre, że musimy się nim z wami podzielić. Przepis powstał przypadkowo, z produktów, które były w lodówce.
Składniki:
– cukinia
– suszone pomidory (w oleju)
– kilka kaparów
– mleko kokosowe
– krewetki gotowanie, mrożone
– 2 łyżki śmietany 30%
– łyżeczka przyprawy Tom Ka, albo curry
– łyżka oliwy
– zielona papryka, zielona cebulka
– czosnek, cebula

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany ząbek czosnku i połówkę posiekanej cebuli. Podsmażamy, wrzucamy umytą i pokrojoną w kostkę cukinię. Po 2 minutach wrzucamy pokrojone pomidory, kapary. Po kolejnych 2 minutach wlewamy ok 150 ml mleka kokosowego i dodajemy przyprawę tajską albo curry. Po zagotowaniu wrzucamy rozmrożone i wyczyszczone krewetki i dusimy 2 minuty. Na koniec dodajemy słodką śmietankę, czekamy na zagotowanie i podajemy.
Najlepiej smakuje z ryżem, w naszej wersji wykorzystalićmy dziki ryż.

Curry z krewetkami
Curry z krewetkami

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz