All posts in porady
Pieczone bataty
Bataty na dobre zagościły w polskich sklepach. Są zdrowsze od zwykłych ziemniaków, można je wykorzystać nie tylko jako dodatek do dań, ale również składnik kremów i puree z dyni, soczewicy lub podobnych dań. Przygotowanie jest banalnie proste. Batata obieramy, kroimy na pożądanej wielkości kawałki, skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny lub... more
Read morePasta z bobu i mięty
Doskonały dodatek do kanapek i wrapów. Po przygotowaniu możemy przechowywać w lodówce nawet 7 dni. Bób gotujemy i obieramy. Wrzucamy do blendera. Dodajemy ząbek czosnku, kilkanaście pokrojonych listków mięty, dwie łyżki oliwy z oliwek. Miksujemy i danie gotowe. Smakuje wyśmienicie. more
Read moreOgórki małosolne
Ogórki małosolne są jednym z dodatków do potraw i kanapek, który lubią wszyscy w Polsce, a poza Polską jest prawie nie znany. Dostępne tylko w sezonie wiosenno letnim, a w wersji sklepowej nigdy nie uda wam się spróbować ogórka jednodniowego, a tym bardzie porównać go do dwudniowego. Warto spróbować, bo przygotowanie zajmuje... more
Read more
Najnowsze komentarze