Krem z warzyw

2015-01-12

Krem z warzyw
Po kilku tygodniach świątecznych i urlopowych posiłków warto sięgnąć po przepisy nieco bardziej zdrowe, ale również smaczne i dostarczające organizmowi wartościowych składników.
Kremy i zupy przygotowuje sie bardzo szybko, chociaż wymagają dodatkowego czasu na ugotowanie.
Krem z warzyw rozpoczynamy od umycia i pokrojeniu składników. Następnie podsmażamy je na maśle, ok 10 minut. Wrzucamy do wrzątku (kalafior na końcu). Przyprawiamy i gotujemy ok 25 minut. Następnie blendujemy.
Podajemy z uprażonymi ziarnami słonecznika i drobno pokrojonym oscypkiem, serem żółtym, a nawet z okruchami twarógu.
Można dodać łyżkę śmietany lub jogurtu.

Krem z warzyw
Krem z warzyw
Krem z warzyw
Krem z warzyw
Krem z warzyw
Krem z warzyw

Tags:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *