Krewetki z suszonymi pomidorami

2015-07-31

Krewetki z suszonymi pomidorami
Inspiracja na piątkowy wieczór. Czas przygotowania 10 minut.
Krewetki rozmrażamy pod ciepłą wodą. Drobno kroimy dwa ząbki czosnku, 3 suszone pomidory w oleju i pęczek natki pietruszki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek, wrzucamy czosnek i łyżeczkę pasty z kolendry. Następnie wrzucamy krewetki, zwiększamy moc palnika, po pół minuty odwracamy, a następnie dolewamy pół szklanki białego wina.
Po pół minuty wrzucamy suszone pomidory, a następnie natkę pietruszki i kilka kropel soku z cytryny. Czekamy, aż wino odparuje, ok 2-3 minut i podajemy.
Na telarzu możemy ponownie skropić cytryną i posypać natką pietruszki.
Doskonale smakuje ze schłodzonym białym winem i tostem.

Krewetki z suszonymi pomidorami
Krewetki z suszonymi pomidorami
Krewetki z suszonymi pomidorami
Krewetki z suszonymi pomidorami
Krewetki z suszonymi pomidorami
Krewetki z suszonymi pomidorami
Krewetki z suszonymi pomidorami
Krewetki z suszonymi pomidorami

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *