Ekspresowa potrawka z kurczaka

2014-08-11

Ekspresowa potrawka z kurczaka
Ugotowane w rosole części kurczaka możemy obsmażyć w panierce, albo przygotować z nich doskonały sos. Obieramy mięso. Obsmażamy chwilę na oliwie, po czym dodajemy pól szklanki białego wina. Następnie dodajemy paprykę, groszek i przyprawy – gałkę muszkatałową, sól, pieprz. Po kilku minutami, kiedy papryka zmięknie, zalewamy słodką śmieranką 36% i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z makaronem.
Możemy eksperymentować z innymi warzywami – doskonale sprawdza się cukinia, suszone pomidory albo ananas. Czas przygotowania: 12 minut.

Ekspresowa potrawka z kurczaka
Ekspresowa potrawka z kurczaka

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz