Pieczone jabłko z orzechami

2015-10-15

Pieczone jabłko z orzechami
Końcówka jesieni wymaga spożywania dodatkowych porcji witamin pod różnymi postaciami. Nie wątpliwie najlepszym źródłem zdrowych składników diety są owoce i warzywa – szczególnie polskie i sezonowe.
Jabłko możemy upiec w szarlotce, ale jeżeli mamy bardzo mało czasu i chcemy przyrządzić przekąskę, która doskonale smakuje i na ciepło i na zimno, warto włączyć piekarnik i przygotować jabłka z orzechami.
Do pieczenia najlepiej kupić antonówkę lub renetę.
Jabłka myjemy, kroimy na pół i wydrążamy gniazda. Wypełniamy rodzynkami i polewamy miodem.
Następnie posypujemy orzechami (wcześniej kruszymy je w woreczku foliowym). Posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.
Pieczemy ok 25-40 minut, w zależności od twardości jabłek.
Smacznego.

Pieczone jabłko z orzechami
Pieczone jabłko z orzechami
Pieczone jabłko z orzechami
Pieczone jabłko z orzechami
Pieczone jabłko z orzechami
Pieczone jabłko z orzechami

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz