Sok z buraków, jabłek i selera.

2014-10-25

W okresie zimowym warto zadbać o dostarczenie organizmowi odpowiedniej dawki witamin. Nie tylko podczas pożywnej i urozmaiconej kolacji, ale również w weekendowy poranek, kiedy mamy czas na eksperymenty i testowanie nowości.
Polecam zaopatrzenie się w sokowirówkę – z moich analiz wynika, że warto zwrócić uwagę głównie na modele Bosch, Philips i Zelmer, ze wskazaniem na ten pierwszy. Co prawda każda sokowirówka wymaga mycia, ale korzyści zdrowotne oraz organoleptyczne zdecydowanie przewyższają koszty związane z umyciem urządzenia.

Sok przygotowuje się w 5 minut, a posiadając sokowirówkę z odpowiednio dużym otworem na warzywa, nie musimy ich kroić, ani nawet dokładnie obierać. Sok można przechowywać w lodówce nawet 24 godziny, więc możemy go wyciskać co drugi dzień.
Tym razem testujemy sok z buraków, jabłek i selera. Składniki: Dwa duże buraki, trzy jabłka, pół korzenia selera, cztery łodygi selera naciowego, 2 cm korzenia imbiru, pól obranej limonki. To wszystko. Fantastyczny smak i ogromna porcja witamin i składników odżywczych.

sokzburakow

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Dodaj komentarz