Tagiatelle z łososiem i cukinią

2014-09-03

Tagiatelle z łososiem i cukinią
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju oraz dwie oliwy ze słoika z pomidorami. Z cukini obieramy kilka pasków, które dodamy pod koniec duszenia. Pozostałą cukinię kroimy i podsmażamy. Dodajemy suszone pomidory i łososia. Po 3 minutach dodajemy przygotowane paski cukinii. Zalewamy mieszanką: 4 łyżki śmietany 18%, 4 łyżki śmietany 30%, łyżeczka gałki muszkatałowej, szczypta soli i pieprzu.
Gotujemy 2 minuty. Podajemy z tagiatelle, posypujemy parmezanem oraz dodajemy kilka pomidorków koktajlowych.

Tagiatelle z łososiem i cukinią
Tagiatelle z łososiem i cukinią
Tagiatelle z łososiem i cukinią

Recipe Type:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Related Recipes:
  • Pełnoziarniste penne z łososiem i kaparami

  • Pieczony łosoś z sosem musztardowym

  • Zapiekanka z makaronu ze szpinakiem i łososiem

  • Tarta z łososiem, pomidorami i szczypiorkiem

  • Roladki z łososiem

Dodaj komentarz