Pełnoziarniste penne z łososiem i kaparami

2015-06-12

Pełnoziarniste penne z łososiem i kaparami
Improwizowane danie przygotowane „na szybko” z produktów dostępnych w lodówce. Podstawą jest łosoś, makaron, kapary i śmietanka, ale w trakcie przygotowywania potrawa została wzbogacona o dodatkowe składniki.
Potrzebujemy:
– makaron penne, najlepiej pełnoziarnisty,
– łosoś wędzony,
– kilka kaparów z zalewy,
– kilka suszonych pomidorów,
– garść mrożonego szpinaku,
– połówka świeżego pomidora,
– pół cebuli,
– ok 10 dkg sera pleśniowego,
– łyżka masła,
– pół kubka śmietanki słodkiej,
– pieprz.

Pokrojoną drobno cebulkę podsmażamy na maśle, dodajemy pomidory, łososia, kapary, po kilku minutach mrożony szpinak w drobnych listkach. Następnie zalewamy wszystko śmietanką i dusimy na małej mocy ok 10 minut, aby zgęstniało. Dodajemy ugotowany makaron.
Podajemy z rucolą i doprawiamy pieprzem.

Pełnoziarniste penne z łososiem i kaparami
Pełnoziarniste penne z łososiem i kaparami
Pełnoziarniste penne z łososiem i kaparami
Pełnoziarniste penne z łososiem i kaparami
Pełnoziarniste penne z łososiem i kaparami
Pełnoziarniste penne z łososiem i kaparami
Pełnoziarniste penne z łososiem i kaparami

Recipe Type:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Related Recipes:
  • Pieczony łosoś z sosem musztardowym

  • Zapiekanka z makaronu ze szpinakiem i łososiem

  • Tarta z łososiem, pomidorami i szczypiorkiem

  • Roladki z łososiem

  • Tagiatelle z łososiem i cukinią

Dodaj komentarz