Filet z kurczaka w cieście francuskim

2015-04-10

Filet z kurczaka w cieście francuskim

Ciepłe i szybkie danie, które również doskonale smakuje na zimno.
Pierś kurczaka kroimy w paski i marynujemy – użyliśmy sosu czosnkowo-miodowego, ale sprawdzi się dowolna marynata.
Pieczarki kroimy i podsmażamy na cebuli, aby pozbyć się nadmiaru wody. Podduszamy na patelni szpinak.
Gotowe ciasto francuskie kroimy na dwie części, a następnie nacinamy brzegi – jak na zdjęciu.
Na cieście układamy kurczaka, pieczarki, szpinak, ser kozi albo inny ulubiony. W drugiej wersji dodaliśmy oscypek i pesto.
Ciasto zawijamy, smarujemy rozmieszanym jajkiem, posypujemy rozmarynem i pieczemy ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Podajemy z sałatką albo z ratatouille – przepis wkrótce.
Smacznego.

Filet z kurczaka w cieście francuskim
Filet z kurczaka w cieście francuskim
Filet z kurczaka w cieście francuskim
Filet z kurczaka w cieście francuskim
Filet z kurczaka w cieście francuskim

Recipe Type: , Tags:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

0

Related Recipes:
  • Tarta z łososiem, pomidorami i szczypiorkiem

  • Tarta z kurczakiem, szpinakiem i fetą

  • Ekspresowa szarlotka

  • Tarta z warzywami i kurczakiem

  • Tarta z łososiem i szpinakiem

Dodaj komentarz